FOREVER NATUR MIN

Minerali sa DNA MORA,vade se iz sedimenata po imenu montmorilonit talog morskih biljaka i životinja . . . Ne sadrže šecere, skrob ni konzervanse . . .

Nature Min

Minerali sa dna mora

Važnost minerala u ljudskoj ishrani mnogima je malo poznata, a većini potpuno nepoznata. U svakodnevnoj ishrani uglavnom nema dovoljno mineralnih materija, ili ih nema ili nisu prisutne u odgovarajućim proporcijama. Bez dovoljnog prisustva mineral u organizmu ne mogu ni unijeti vitamin da se iskoriste na pravi način.

Minerale organizam ne može stvarati već ih mora unijeti putem ishrane. Potrebe organizma za nekim mineralima su veće i njih nazivamo makroelementima (fosfor, kalcijum, kalijum, magnezijum, natrijum, željezo), dok su za nekima manje i njih nazivamo mikroelementima (cink, fluor, jod, kobalt, hrom, mangan, molibden, bakar, selen).

Bez obzira što su potrebe za mikroelementima (oligoelementima) male i mjere se mikrogramima, njihovo prisustvo je neophodno za očuvanje zdravlja.

Lako se može dogoditi da nedostatkom samo jednog oligoelementa dođe do ozbiljnih poremećaja u organizmu, jer baš on može poremetiti sinergizam (sadejstvo) između vitamina i minerala. To znači da vitamini bez minerala ne mogu da obave svoju funkciju.

Naučnim istraživanjima je utvrđeno koje su to optimalne količine minerala potrebne da se unesu u organizam da bi on dobro funkcionisao. Natur Min sadrži minerale u takvom obliku u kom se mogu najefikasnije iskoristiti u organizmu.

*SIMPTOMI NEDOSTATKA POJEDINIH MAKROELEMENATA*

FOSFOR – nedostatak apetita, slabost, kostobolja, bolovi u zglobovima, nervna oboljenja
KALCIJUM – rijetko se dešava, kod djece izražava rahitis, kod odraslih dovodi do omekšavanja kostiju
KALIJUM – povraćanje, nadimanje creva, slabost mišića, nedostatak apetita, nizak krvni pritisak, žeđ, nesanica
MAGNEZIJUM – gubitak apetita, slabost, grčevi i drhtanje u mišićima, osjećaj tjeskobe, nesanica, ubrzano i neravnomjerno lupanje srca, predmenstrualne tegobe
NATRIJUM – dehidriranost, nizak krvni pritisak, oboljenja srca, kod beba proliv i dehidriranost
GVOŽĐE – malokrvnost, glavobolja, u težim slucajevima pad imuniteta
*SIMPTOMI NEDOSTATKA POJEDINIH MIKROELEMENATA (oligoelementi)*
CINK – usporen fizički, duševni i polni razvoj, sporo zarastanje rana
FLUOR – karies, razrjeđenje kostiju
JOD – gušavost, usporena razmjena materija, nesanica, utučenost, umor, gojaznost, a kod fetusa i dojenčadi dovodi do mentalne zaostalosti
KOBALT – zbog nedostatka vitamina B12 dolazi do opasne malokrvnosti, slabosti mišića, problema sa crijevima, nervnih oboljenja
HROM – rijetko se dešava, ali izaziva slabost, smetenost, depresiju
MANGAN – usporen rast, problem u razvoju kostiju
MOLIBDEN – karies, poremećaj srčanog ritma
BAKAR – rijetko se dešava, posljedica je mali broj bijelih krvnih zrnaca, proliv, promjena boje i strukture kose

Mineralne materije (natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezij, željezo, cink, bakar, fluor, jod, molibden, hrom, kobalt, selen, vanadijum, nikl, silicijum) nalaze se u zemlji, stijenama, metalima, vodi i isto toliko su važni za život kao i vitamin.

Učestvuju u tjelesnoj građi kao i u razmjeni materija, ulaze u sastav različitih enzima i hormona, u ćelijama potpomažu održavanje ravnomjernog osmotskog pritiska, sprečavaju stvaranje kisele ili bazne sredine, imaju ulogu u održavanju koloidnih rastvora, transportuju kiseonik, jedineći se obavljaju detoksikaciju, omogućavaju reakciju na nadražaje, pri tom “vode računa” o normalnom stanju ćelija i tkiva.

Elementi se u organizmu jedine, snažno djeluju jedni na druge. Za pravilno funkcionisanje organizma nije bitno samo to da li u njemu ima dovoljnih količina pojedinih mineralnih materija, već i to da li su one prisutne u odgovarajućim proporcijama. Industrijska prerada, jednolična ishrana, ambalaža koja nije hemijski neutralna i uticaj stresa, stvaraju neravnotežu u proporcijama mikroelemenata u organizmu.
Očigledno je da je za pravilno odvijanje životnih funkcija od ključne važnosti ravnoteža makro i mikro elemenata.

* Šta Nature Min toliko izdvaja od drugih proizvoda?

– FOREVER LIVING nam je obezbjedio izuzetan preparat u kojem su makro i mikro elementi u obliku helata koje ljudski organizam može neposredno da absorbuje. Oni se vade sa dna mora iz sedimenata nastalih taloženjem morskih biljaka i životinja. U ovim sedimentima, mineralni sastav je prirodno izbalansiran tako da obezbeđuje brzu ugradnju mineral uz maksimalnu iskoristljivost.

NAČIN UPOTREBE: 2 puta dnevno po 2 tbl, žene u period menopause 3×2 tbl. dnevno + 3×1 tbl. Forever Kids (za prevenciju osteoporoze) ili još bolje 2×2 tbl. + Forever Kids 2×2 tbl. + Multi Maca 2×1 tbl. dnevno, kod preloma kostiju 3x2tbl. + Forever Kids 3×1 tbl. + Aloe Vera Gel 3×0.3dcl dnevno.

PAKOVANjE: 180 tableta.

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER NATUR MIN”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!