FOREVER NATUR MIN

Minerali sa DNA MORA,vade se iz sedimenata po imenu montmorilonit talog morskih biljaka i zivotinja . . . Ne sadrze secere, skrob ni konzervanse . . .

Nature Min

Minerali sa dna mora

Vaznost mineral u ljudskoj ishrani mnogima je malo poznata, a vecini potpuno nepoznata. U svakodnevnoj ishrani uglavnom nema dovoljno mineralnih materija, ili ih nema ili nisu prisutne u odgovarajucim proporcijama. Bez dovoljnog prisustva mineral u organizmu ne mogu ni uneti vitamin da se iskoriste na pravi nacin.

Minerale organizam ne moze stvarati vec ih mora uneti putem ishrane. Potrebe organizma za nekim mineralima su vece i njih nazivamo makroelementima (fosfor, kalcijum, kalijum, magnezijum, natrijum, gvozdje), dok su za nekima manje i njih nazivamo mikroelementima (cink, fluor, jod, kobalt, hrom, mangan, molibden, bakar, selen).

Bez obzira sto su potrebe za mikroelementima (oligoelementima) male i mere se mikrogramima, njihovo prisustvo je neophodno za ocuvanje zdravlja.

Lako se moze dogoditi da nedostatkom samo jednog oligoelementa dodje do ozbiljnih poremecaja u organizmu, jer bas on moze poremetiti sinergizam (sadejstvo) izmedju vitamina i mineral. To znaci da vitamin bez mineral ne mogu da obave svoju funkciju.

Naucnim istrazivanjima je utvrdjeno koje su to optimalne kolicine mineral potrebne da se unesu u organizam da bi on dobro funkcionisao. Natur Min sadrzi minerale u takvom obliku u kom se mogu najefikasnije iskoristiti u organizmu.

*SIMPTOMI NEDOSTATKA POJEDINIH MAKROELEMENATA*

FOSFOR – nedostatak apetita, slabost, kostobolja, bolovi u zglobovima, nervna oboljenja
KALCIJUM – retko se desava, kod dece izrazava rahitis, kod odraslih dovodi do omeksavanja kostiju
KALIJUM – povracanje, nadimanje creva, slabost misica, nedostatak apetita, nizak krvni pritisak, zedj, nesanica
MAGNEZIJUM – gubitak apetita, slabost, grcevi i drhtanje u misicima, osecaj teskobe, nesanica, ubrzano i neravnomerno lupanje srca, predmentrualne tegobe
NATRIJUM – dehidriranost, nizak krvni pritisak, oboljenja srca, kod beba proliv i dehidriranost
GVOZDjE – malokrvnost, glavobolja, u tezim slucajevima pad imuniteta
*SIMPTOMI NEDOSTATKA POJEDINIH MIKROELEMENATA (oligoelementi)*
CINK – usporen fizicki, dusevni i polni razvoj, sporo zarastanje rana
FLUOR – karies, razredjenje kostiju
JOD – gusavost, usporena razmena materija, nesanica, utucenost, umor, gojaznost, a kod fetusa i dojencadi dovodi do mentalne zaostalosti
KOBALT – zbog nedostatka vitamina B12 dolazi do opasne malokrvnosti, slabosti misica, problema sa crevima, nervnih oboljenja
HROM – retko se desava, ali izaziva slabost, smetenost, depresiju
MANGAN – usporen rast, problem u razvoju kostiju
MOLIBDEN – karies, poremecaj srcanog ritma
BAKAR – retko se desava, posledica je mali broj belih krvnih zrnaca, proliv, promena boje i structure kose

Mineralne materije (natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magneziju, gvozdje, cink, bakar, fluor, jod, molibden, hrom, kobalt, selen, vanadijum, nikl, silicijum) nalaze se u zemlji, stenama, matalima, void i isto toliko su vazni za zivot kao i vitamin.

Ucestvuju u telesnoj gradji kao i u razmeni materija, ulaze u sastav razlicitih enzima i hormona, u celijama potpomazu odrzavanje ravnomernog osmotskog pritiska, sprecavaju stvaranje kisele ili bazne sredine, imaju ulogu u odrzavanju koloidnih rastvora, transportuju kiseonik, jedineci se obavljaju detoksikaciju, omogucavaju reakciju na nadrazaje, pri tom “vode racuna” o normalnom stanju celija i tkiva.

Elementi se u organizmu jedine, snazno deluju jedni na druge. Za pravilno funkcionisanje organizma nije bitno samo to da li u njemu ima dovoljnih kolicina pojedinih mineralnih materija, vec i to da li su one prisutne u odgovarajucim proporcijama. Industrijska prerada, jednolicna ishrana, ambalaza koja nije hemijski neutralna i uticaj stresa, stvaraju neravnotezu u proporcijama mikroelemenata u organizmu.
Ocigledno je da je za pravilno odvijanje zivotnih funkcija od kljucne vaznosti ravnoteza makro i mikro elemenata.

* Sta Nature Min toliko izdvaja od drugih proizvoda?

– FOREVER LIVING nam je obezbedio izuzetan preparat u kojem su makro i mikro elementi u obliku helata koje ljudski organizam moze neposredno da absorbuje. Oni se vade sa dna mora iz sedimenata nastalih talozenjem morskih biljaka i zivotinja. U ovim sedimentima, mineralni sastav je prirodno izbalansiran tako da obezbedjuje brzu ugradnju mineral uz maksimalnu iskoristljivost.

NACIN UPOTREBE: 2 puta dnevno po 2 tbl, zene u period menopause 3×2 tbl. dnevno + 3×1 tbl. Forever Kids (za prevenciju osteoporoze) ili jos bolje 2×2 tbl. + Forever Kids 2×2 tbl. + Multi Maca 2×1 tbl. dnevno, kod preloma kostiju 3x2tbl. + Forever Kids 3×1 tbl. + Aloe Vera Gel 3×0.3dcl dnevno.

PAKOVANjE: 180 tableta.

39.00KM

per kg

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER NATUR MIN”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!