FOREVER FIBER

Forever FIBER je zaštićena mješavina 4 vrste vlakana neophodnih za našu ishranu, a vlaknasta hrana može spriječiti mnoge probleme. . .

FOREVER FIBER

Zašto je važno jesti hranu bogatu vlaknima ?
Zašto moramo da jedemo vlaknastu hranu i zašto vlakna…?

Živjećemo duže, imati manje problema sa srcem, a i organi za varenje nas neće mučiti.

Treba li vam još razloga za neodložno uključivanje vlakana u svoju ishranu?

Forever Fiber spada u grupu vitaminskih dodataka ishrani i kontroli tjelesne težine.Vlakna poboljšavaju varenje, daju osjećaj sitosti i mogu se davati u prevenciji kod problema sa prejedanjem jer utiču na smanjenje želje za hranom.
Nutricionisti odraslima savjetuju da unose oko 14 grama vlakana na 1000 kalorija, a gledajući ukupan dnevni kalorijski unos, to je oko 25 grama za žene i 38 grama za muškarce.

Forever Fiber je zastićena mješavina četiri vrste vlakana i pruža jednostavan i redovan unos kvalitetnih vlakana u svakodnevnu ishranu. Fiber osigurava brzo otapajuća vlakna kao dodatak ishrani, koja su naročito važna u programu za regulisanje tjelesne težine!

Međutim zašto su vlakna toliko važna za naše zdravlje?

Vlakna su od izuzetne vaznosti za:
1. Održavanje zdravlja debelog crijeva. Vlaknasta ishrana može efikasno pomoći u sprečavanju hemoroida i divertikulitisa ili sluznih kesica koje nastaju na zidovima creva.
2. Duži životni vek. Nedavna studija pokazala je da oni koji konzumiraju preporučene dnevne količine vlakana imaju 22 posto manji rizik od umiranja od bilo kog uzroka.
3. Snižavanje holesterola. Vlakna ometaju apsorpciju žuči pa se ona izlučuje preko debelog crijeva i rektuma. Jetra je tada prisiljena da proizvodi više žučnih soli i tijelo tada koristi holesterol da bi stvorilo žučne soli.
Dakle, da bi se dobio holesterol potreban za proizvodnju više žučnih soli, jetra povećava svoju proizvodnju LDL receptora i zato možemo reći da su rastopljiva vlakna jako važna u smanjenju lipoproteina niske gustoće(LDL) ili lošeg holesterola.
4. Sprečavanje dijabetesa. Vlakna pomažu u regulaciji nivoa šećera u krvi tako što usporavaju apsorpciju šećera. Mnoge studije su pokazale da vlaknasta ishrana smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
5. Podsticanje probave. Vlakna omogućavaju lakšu probavu teške i masne hrane i daju stolici gustoću, ali je čine lakšom.
6. Potpomažu mršanje. Ispitanici koji su u jednom istraživanju 15 minuta prije obroka pojeli jabuku unijeli su 15 posto manje kalorija u sebe od onih koji su pili sokove. Vlakna se duže razgrađuju pa je osjećaj sitosti dugotrajniji što zasigurno pomaže mršanju.
7. Smanjuje se rizik od srčanog udara. Krvni pritisak je niži kod ljudi koji unose dovoljnu količinu vlakana, zato je i rizik od srčanih bolesti manji, uključujući i srčani udar.
Pored toga što pruža pozitivan uticaj na funkcionisanje metabolizma, Fiber pruža značajnu korist cijelom ljudskom organizmu.
Ukoliko se uzima između obroka, pomaže u smanjivanju osjećaja gladi i kalorijskog unosa. Ovo je naročito važno za osobe koje su u programu regulisanja tjelesne težine.
Pomaže u održavanje normalnog nivoa šećera u krvi i usporava apsorpciju makro hranjivih sastojaka iz hrane, također pomaže u sprječavanju osjećaja tromosti ili gubitka energije nakon jela.
Pokazalo se da vlakna daju pozitivne efekte na kardiovaskularnu funkciju u organizmu, pomažu u podržavanju imunog sistema.
Adekvatan unos hranjivih vlakana olakšava uklanjanje štetnih materija iz organizma, ali i da pomogne u ublažavanju simptoma povremenog zatvora.
Forever Fiber je naša vlastita mješavina četiri vrste vlakana, a nudi jednostavan način za dodavanje ekstra vlakana u prehrani.

Način upotrebe: Dodajte u hranu ili u Forever Aloe vera gel ili jednostavno u vašu bocu vode kada idete u akciju!
Pakovanje: Kutija sadrzi 30 kesica

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER FIBER”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!