FOREVER CALCIUM – MAGNESIUM

FOREVER Calcium – Magnesium

Forever KALCIJUM je visoko kocentrovana formula koja obezbjeđuje 100% dnevnih potreba organizma. Napravljen je sa ukusom vanile, uz dodatak magnezijuma i vitamina D. . .

Forever Calcium

Kalcijum citrate formula

Kalcijum je veoma važan mineral u koji u cjelokupnoj masi našeg tijela učestvuje sa 2%. Najviše ga ima u zubima i kostima, dok se ostatak nalazi u nervnim ćelijama, krvi i ostalim tjelesnim tečnostima. On kosti i zube čini jačim i čuva ih od propadanja, ali takođe obezbjeđuje koagulaciju krvi, kao i prenos nervnih impulsa. Važan je takođe za funkciju mišića kao i za regulaciju hormona uključujući i insulin.
Forever Kalcijum sa ukusom vanile obezbjeđuje 100% dnevnih potreba organizama. Kalcijum citrate kombinovan sa vitaminom D (holikalciferol) i magnezijum oksidom obezbjeđuju maksimalnu apsorciju. Dvije tablete Forever Kalcijuma uz doručak i dvije uz večeru lak su način da obezbjedite dnevne potrebe organizma za kalcijum i magnezijum.

Magnezijum pored toga što je važan da obezbjedi dobro resorbovanje kalcijuma je mineral koji je važan za pravilan rad nerava i mišića, kao i za pretvaranje šećera iz krvi u energiju. Takođe je poznat i kao antistresni mineral, te pomaže u suzbijanju depresivnih stanja. Sprečava nastajanje naslaga kalcijuma u krvnim sudovima, kao i kamena u bubregu i žuči.

Kalcijum je najvažniji mineral koji daje čvrstinu kostima. Djeca i tinejdžeri imaju posebnu potrebu za kalcijumom u svojoj ishrani kako i prije a posebno za vrijeme tinejdžerskog doba djeca maksimiraju skladištenje kalcijuma u svojim kostima, to pomaže kao prevencija u problemima koji se javljaju kasnije u životu uključujući i redukciju koštane mase.

Tinejdžeri, a posebno djevojčice, mogu da imaju pojačan rizik od nerazvijenih i slabih kostiju kao i druge štete po zdravlje. Kalcijum u kostima počinje da se smanjuje na početku zrelog doba, a naročito kod žena progresivno opada u vrijeme menopause. Adekvatan dijetski kalcijum može u ovom slučaju da umanji gubitak istog iz organizma. U dijetskoj ishrani je kalcijum posebno važan jer podstiče organizam na sagorjevanje masti i zaustavlja stvaranje masnih naslaga.

Procjene pokazuju da je 30 do 50 miliona amerikanaca  netolerantno na laktozu. Ljudi koji su netolerantni na laktozu (vrsta šećera) ne mogu lako da je svare. Pošto se laktoza nalazi i u mlijeku i mliječnim proizvodima, on blokira i resorpciju kalcijuma. Za pojedine koji su alergični ili netolerantni (mlijeko im ne prija) kao i za one koji ne vole mliječne proizvode, kalcijum kao dopuna je neophodna opcija.

Forever Kalcijum je visoko koncentrovana formula koja obezbjeđuje 100% dnevnih potreba organizma. Napravljen sa ukusom vanile, obezbjeđuje dnevne potrebe kalcijuma, magnezijuma i vitamina D. Dvije tablete Forever Kalcijuma uz doručak i dvije uz večeru lak su način da obezbjedite dnevne potrebe organizma za kalcijumom i magnezijumom i osigurate vaše kosti i zube od propadanja.

PAKOVANjE: 90 tableta
UPOTREBA: 2 tablete uz doručak i 2 uz večeru

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER CALCIUM – MAGNESIUM”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!