FOREVER GARLIC – THYME

Bijeli luk sa Timijanom,snažno antibiotsko dejstvo, blagotvorno dejstvo na krvne sudove i srce . . .

BIOREGULATORI

GARLIC THYME – bijeli luk i timijan

Ljekovita svojstva bijelog luka poznata su vjekovima i poznata su najširem krugu ljudi. U našim krajevima svako će vam reći da je za preventive od gripa najbolji lijek bijeli luk. Još u starom vijeku je preporučivan za liječenje mnogih bolesti.

Bijeli luk sadrži više od 200 biološki aktivnih materija. Najdjelotvorniji je alicin koji se dobija gnječenjem čehna, a koji posjeduje snačno antibiotsko dejstvo.

Sadrzi alicinom – eterično ulje u kome ima sumpora bez azota, a koje ima blagotvorno dejstvo na krvne sudove i srce. Pored toga što blagotvorno djeluje na prokrvljenost i ishranjenost srčanog mišića, blagotvorno djeluje i na cjelokupni sistem krvnih sudova u organizmu.

Njegovo dejstvo posebno je povoljno na periferne krvne sudove ekstremiteta, na krvne sudove mozga i očiju.
Pomenućemo jos neka blagotvorna dejstva bijelog luka: bijeli luk djeluje povoljno na cjelokupni sistem za varenje, pomaže u lečenju bronhitisa i mnogih plucnih bolesti. Uništava mnoge bakterije (ešerihije, stafilokoke, …), djeluje protiv mnogih virusa i parazita, otklanja nesanicu, povoljno djeluje na rad jetre, reguliše krvni pritisak.

Treba ga upotrijebiti kod crijevnih poremećaja (dijareja, dizenterija, kolit…). Najnovija istraživanja potvrđuju da bijeli luk ima i antikancerogeno dejstvo.

Emil Vajs, americki ljekar, objavio je izvještaj o seriji eksperimenata sa 22 pacijenta, s raznim istorijama crijevnih poremećaja.

Poslije uzimanja uzoraka urina i fecesa, i snimanja cijelog probavnog trakta, ovi pacijenti su podjeljeni u dvije grupe. Prva je tretirana bijelim lukom, a drugoj nisu davani nikakvi medikamenti. Tokom liječenja, kod pacijenata prve grupe postepeno su nestali blagi oblici dijareje, glavobolje i drugi simptomi intestinalnih oboljenja.

Kad su svedeni rezultati, utvrđeno je da je kod osoba iz prve grupe došlo do radikalne promjene INTESTINALNE FLORE (bakterije u sistemu za varenje). Neke od tih bakterija su korisne (doprinose boljem varenju), a druge su štetne pa njihovo prisustvo uslovljava truljenje i loše varenje. Povoljno dejstvo bijelog luka bilo je u tome što je broj škodljivih bakterija smanjio, a onih korisnih povećao.

Uz dodatak timijana (takođe vijekovima poznate ljekovite biljke) FLP nudi ulje bijelog luka u kapsulama koje su bez mirisa i štetnog dejstva na sluzokožu želuca koje svježi bijeli luk ima, tako da ga svako može koristiti bez straha od neprijatnog zadaha iz usta i pečenja u želucu.

Proizvod stabilan: 4 godine
Pakovanje: 100 kapsula

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER GARLIC – THYME”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!