FOREVER ARTICTIC SEA– OMEGA 3

FOREVER Artictic – Sea SUPER OMEGA 3
Nezasićene masne kiseline: Omega 3 – riblje ulje (750 mg) i Omega 9 – hladno cijeđeno maslinovo ulje(250 mg). . .

Forever Artic-Sea
Nezasićene masne kiseline

Vitalni set nutritijenata koji je neophodan za zdrav organizam su masne kiseline. Ovi hranljivi sastojci služe za obavljanje nekoliko funkcija, uključujući i obrazovanje većeg dijela zaštitne membrane koja okružuje (obmotava) svaku od naših ćelija.

Organizam ih takođe koristi kao gradivne blokove za stvaranje tjelesne masnoće koja je potrebna u odgovarajućim količinama da oblaže i zaštiti naše unutrašnje organe i očuva toplotu našeg tijela. Međutim, ne obezbjeđuju sve masne kiseline istu korist.

Naučna istraživanja su povezala konzumiranje zasićenih masnih kiselina koje se prije svega nalaze u životinjskoj masti, sa povećanim nivoom holesterola i većim rizikom od srčanih napada, dok nezasićena vrsta iz nerafinisanih biljnih ulja nema takve efekte.

Forever Living Products je formulisao odličan dodatak ishrani da bi iskoristio prednosti najnovijih istraživanja u ovoj važnoj oblasti nutricionizma. Kombinujuci Omega-3 i Omega-9, on obezbjeđuje siguran i balansiran dodatak ishrani koji može ciljano poboljšati i pruziti podršku održavanju nivoa zdravog holesterola i triglicerida u krvi.

Forever Arctic Sea je proboj među balansiranim dodacima ishrani, budući da koristi i biljne i životinjske masti da bi izvukao iz svake ono sto je korisno. Omega-3 je esencijalna polinezasićena masna kiselina koja se nalazi u lososu, skuši i drugoj morskoj hrani, dok je Omega-9 mononezasićena masna kiselina koja se nalazi u maslinovom ulju.

Svaka kapsula sadrži 225 mg EPA i 150 mg DHA i oleinske kiseline čime oskudjeva savremeni način ishrane.

Korisno djelovanje EPA i DHA podrazumjeva i jačanje cirkulatornog sistema, čišćenje krvnih sudova od masnih naslaga (dobri holesterol putem jetre izvlači loš holesterol napolje), čime obezbjeđuje razvoj i zdravlje nervnog sistema, očiju, zglobova (učestvuje u “podmazivanju” zglobova), te odličnu preventivu od nastanka kancerogenih oboljenja (antioksidativno svojstvo).

*Simptomi koji ukazuju na nedostatak Omega-3 NMK:
– suha koža,
– problem sa zadržavanjem vode,
– sklonost ka infekcijama i upalama,
– pogoršana memorija i sposobnost učenja,
– loša koordinacija,
– kod djece usporen razvoj,
– trnjenje ruku ili nogu,
– visok krvni pritisak,
– povišeni trigliceridi,
– otežano skidanje kilaže,
– pogoršanje vida.

KLINIČKA ISPITIVANjA: Nedavno sprovedena klinička ispitivanja na ljudima su dokazala da je redovno uzimanje Artic Sea značajno za snizavanje holesterola i triglicerida u krvi, pri čemu pozitivno utiče i na odnos HLD/LDL (dobrog i lošeg holesterola).
Takođe je dokazano da unošenje esencijalnih masnoća smanjuje rizik od pojave kancera, srčanih oboljenja, alergija, artritisa, ekcema, psorijaza, depresije, zamora, infekcija, PMS-a. Lista poremećaja skopčanih sa njihovim nedostatkom svake godine je sve veća.

SASTAV: Svaka kapsula od 1000 mg sadrži 750 mg NMK Omega-3 iz ribljeg i 250 mg Omega-9 iz maslinovog ulja, želatin, glicerin, filtriranu vodu, vitamin E (d-alfa tokoferol) kao podršku stabilnosti NMK u našem organizmu.
NAČIN UPOTREBE: Preventivno 2 kps dnevno, kod problema kardiovaskularne prirode se preporučuje uzimanje 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno zajedno sa min. 0,5 dcl Aloe Vera Gela dnevno.
Iz ishrane je poželjno izbaciti margarine i sva rafinisana ulja, hranu spremati na maslacu ili hladno cijeđenom maslinovom ulju, dinstanjem na laganoj vatri (naučno je dokazano da trans-masnoće nastale rafinisanjem biljnih ulja blokiraju rad nezasićenih masnih kiselina, a ulje sagorjelo na jakoj vatri sadrži kancerogene elemente).

Za eventualna prženja bezbjednija je upotreba životinjskih (svinjske) masti koje su inače zasićene masnoće pa su samim tim i termo stabilnije, a neremete rad i stabilnost nezasićenih masnih kiselina.

PAKOVANjE: 120 kapsula

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER ARTICTIC SEA– OMEGA 3”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!