FOREVER BEE POLLEN

FOREVER Bee Pollen reguliše poremećaje krvotoka; – pomaže kod problema sa dijabetesom; – otklanja fizički zamor; – otklanja psihičke smetnje; – jača i popravlja vid; – olakšava intelektualni rad; – kod skleroze; – kod oštećenja nastalih zračenjem; – kod adenoma prostate.

Forever BEE POLLEN – Polen – cvjetni prah

Polen je oplođujući prah cvijeća. Pčele ga skupljaju i nose u svoje košnice za hranu. Bez polena, biljke, drveće i cvijeće ne bi postojalo, čak i mi zavisimo od njega.

Forever Bee Polen se skuplja u posebno pakovanim nehrđajućim čeličnim kolektorima iz cvjetova iz udaljenih, visokih i pustih predjela. To obezbjeđuje najsvježiju i najmoćniju prirodnu hranu. Forever Bee Polen je u potpunosti prirodan i ne sadrži zaštitna sredstva, vještačke boje ili ukuse.

Bee Polen sadrži širok spektar hranljivih sastojaka i potpomaže očuvanju dobrog zdravlja. To uključuje sve vitamine B kompleksa i vitamin C. Pošto su oni rastvorljivi u vodi moraju se uzimati svakodnevno.
Bee Polen sadrzi i vitamine D, E, K i Beta karoten (vitamin A), plus mnoge minerale, enzyme i koenzime, biljne masne kiseline, ugljiko hidrate, protein i 22 aminokiseline, uključujući svih 8 esencijalnih aminokiselina koje organizam nije u stanju da sam proizvede. Bee Pollen je jedna od najkompletnijih vrsta hrane.
Bee Pollen i lecithin koji postoji u svim ćelijama i pomaže u metabolizmu masti. Hranljivi sastojci u Bee Pollen-u se lako vare i apsorbuju u ljudskom organizmu. Forever Bee Polen pomaže u očuvanju zdravog cirkulatornog, digestivnog, imunog i nervnog sistema.

Od rezultata kliničkih ispitivanja izdvajamo rezultate R.A. Chauvina koji je ustanovio da polen potpomaže regulisanje rada crijeva, kod malokrvne djece povećava stvaranje crvenih krvnih zrnaca, starijim osobama se vraća snaga, bolje se osjećaju.

Polen popravlja apetit, povoljno djeluje na raspoloženje, olakšava intelektualni rad, popravlja snabdijevanje moždanih ćelija krvlju, podstiče rast, jača i popravlja vid.

Najvažnija dejstva polena:
– reguliše varenje, rad crijeva, vraća apetit; – djeluje protiv proliva i protiv zatvora; – ublažava simptome starenja; – reguliše poremećaje krvotoka; – pomaže kod problema sa dijabetesom; – otklanja fizički zamor; – otklanja psihičke smetnje; – jača i popravlja vid; – olakšava intelektualni rad; – kod skleroze; – kod oštećenja nastalih zračenjem; – kod adenoma prostate.

Polen nije lijek već visokovrijedna hrana koja čuva ili vraća pravilno funkcionisanje organizma. FLP nudi polen u obliku tableta obogaćen medom i matičnom mliječi.

Da bi se izbjegle eventualne alergije preporučuje se početna doza od ¼ tablet dnevno, a zatim postepeno povećavati dozu do 3×1 tbl dnevno.

Sastav: 1 tbl sadrži 500 mg čistog polena, med, matična mliječ, stearinsku kiselinu.
Pakovanje: 100 tableta

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER BEE POLLEN”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!