DOPUNA ISHRANE ARGI +

ARGI+ (L-Arginin)

L-arginin je amino kiselina koja je toliko moćna da je naučnici zovu “čarobna molekula”.
Razlog za to je što nas organizam pretvara L-arginin u azot-monoksid, molekul koji pomaže krvnim sudovima da se opuste i rašire radi boljeg protoka krvi. Bolji protok krvi značajno pomaže mnoge važne funkcije u našem tijelu.

Normalan krvni pritisak
Opšte zdravlje kardiovaskularnog sistema
Funkcija imunog sistema
Rast mišića
Rast i obnavljanje kostiju i tkiva
Mušku polnu funkciju
Metabolizam masti i glukoze
Proizvodnja hormona koji djeluju protiv starenja

L-arginin je esencijalna aminokiselina koju organizam proizvodi samo pod posebnim uslovima, u prisustvu određenih materija. Ako te materije nedostaju u organizmu, ili nisu prisutne u potrebnoj srazmjeri, L-Arginin se pretvara u esencijalnu odnosno potrebnu aminokiselinu i njen nedostatak se obavezno mora nadoknaditi.
Nedonošče nije sposobno da ga proizvede, zbog toga u hranu tih beba obavezno treba dodati ovu aminokiselinu. Za njegovu nadoknadu se moramo pobrinuti i kod problema sa apsorpcijom i kod bubrežnih bolesti jer se u tom slučaju smanjuje sinteza L-Arginina u organizmu. Osnovne materije kao što su kreatin, azot oksid, materije za transfer impulsa u mozgu ili prekursor bjelančevina koja reguliše imunitet, takođe sadrži arginin.

Pošto se L-Arginin može naći u ljudskom organizmu, njegovo unošenje nema štetno dejstvo. L-Arginin je podloga za sintezu azot oksida i kao takva, ima brojne povoljne osobine. Povećanjem njegovog nivoa u organizmu se pospješuje stvaranje azot oksida.
Azot oksid je 1992. godine proglašen „molekulom godine“, a oni naučnici koji su opisali njegovu ulogu u fiziologiju su 1998.godine dobili Nobelovu nagradu u oblasti medicine i fiziologije!
Azot oksid je važan vazodilatator (pospješuje širenje zida krvnih sudova). Zahvaljujući njegovoj sintezi, u krvnim sudovima sa proširenim zidovima cirkuliše veći volumen krvi i tako se ostvaruje snabdevanje kiseonikom, hranljivim materijama tečnošću i hormonima.

Zahvaljujući tome može se poboljšati funkcionisanje skoro svakog organa. Zato ima i veliku ulogu u održavanju ili uspostavljanju zdrave cirkulacije, visokom pritisku, zakrečavanju krvnih sudova ili sužavanju koronarnih krvnih sudova.

Brojna kardiološka ispitivanja ukazuju da kod srčanih bolesti možemo ublažiti bol u grudnom košu i povećati dejstvo, snagu i rad mišića srca.
U transplantovanim organima brzo nastaje zakrčavanje krvnih sudova. Ovo opasno stanje može da postane hronično i često dovodi do nove transplantacije ili smrti. U krvnim sudovima transplantovanog tkiva, kontinuirano se povećava broj ćelija glatkih mišića, zbog čega se sužava presjek krvnih sudova i to dovodi do pogoršanja cirkulacije.

Nastanak prevelikog broja ćelija glatkih mišića nastaje i zbog imune reakcije na transplantovana tkiva. U takvim uslovima se azot oksid ponaša kao citoprotektivni faktor (faktor za zaštitu ćelija), jer smanjuje toksičnost koju izazivaju slobodni radikali i sprječava da trombociti i leukociti udaraju u zidove krvnih sudova i da se zalijepe za njih. Dopuna L-Arginina je u ovim slučajevima veoma povoljna, jer dokazano sprječava brzo zakrčenje u implantatu.

Takođe sprečava sudaranje krvnih zrnaca, a time stvaranje tromba i nastanak tromboze. Ima povoljno dejstvo na intermitentno hramanje i oboljenje perifernih krvnih sudova. Unošenje L-Arginina povoljno djeluje i na prevenciju komplikacija krvnih sudova kod šećerne bolesti, a unošenje povećane količine L-Arginina može biti korisno i kod već nastalih problema krvnih sudova – zahvaljujući upravo stvaranju azot oksida koji deluje na širenje krvnih sudova.

Kod šećernih bolesnika to je veoma značajno, jer L-Arginin spada u onaj mali broj aminokiselina, koje pospješuju stvaranje insulina bez povećanja koncentracije šećera u krvi. Uočeno je da povoljno djeluje na ublažavanje (tzv. vaskularne) glavobolje i migrene kod nestabilnog krvnog pritiska, zahvaljujući opuštanju glatke muskulature.

Pomaže metabolizam bubrega, oslobađanje organizma od otrovnih materija, posebno u slučajevima kada se nagomila amonijum.

Pomaže imuni sistem, pogotovo ako se uzima zajedno sa vitaminom B i masnim kiselinama Omega-3.
Kod sportskih aktivnosti i treniranja pomaže održavanje odgovarajućeg mišićnog tonusa, povećava mišićnu snagu, pa čak i gubitak masti. Ubrzava regeneraciju mišića, jer razgrađuje nus proizvode metabolizma bjelančevina. Povećava vaskularizaciju u „razvijenim“ mišićima i zbog toga je veoma popularan među onima koji se bave bodi-bildingom.
Poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima mozga čime se postiže bolja koncentracija.
Ljekari preporučuju korišćenje L-Arginina kod problema sa erekcijom i kao terapiju kod neplodnosti, jer pored erekcije pomaže i oslobađanje seksualnih hormona i širi zid krvnih sudova kavernoznih tijela. 80% aminokiselina u spermi muškarca potiče od L-Arginina, on povećava broj spermatozoida i poboljšava njihovu pokretljivost.

Izgradnjom belančevina u tijelu L-Arginin regeneriše ćelije, ubrzava zarastanje rana, sprečava starenje pospješivanjem sinteze kolagena i povećanim taloženjem kolagena u ranama. Zbog toga raste potreba organizma za L-Argininom kod opekotina, povrede velikih površina kože i hiruških rana.
Pospješuje oslobađanje hormona, kao i stvaranje hormona rasta i prolaktina.
Azot oksid koji se stvara iz L-Arginina u bijelim krvnim zrncima uništava bakterije i viruse.
Naučna istraživanja u Japanu su dokazala da veoma intenzivno uništava viruse herpesa i gripa.
U ovom kratkom sažetku se vidi da je L-Arginin zaslužno dobio ime „čudesni molekul“ i nije slučajno, što je širom svijeta u centru medicinskih i fizioloških istraživanja.
Argi+ obezbeđuje sva korisna dejstva L-agrinina, sadrži 5 grama po porciji plus mješavinu vitamina i omogućava da Naš organizam dobije dodatnu energiju kako bi imali snage tokom cijelog dana.
L-Arginin je neophodna amino kiselina koja igra jako važnu ulogu u našem organizmu, od pomoći je u diobi ćelija do izgradnje proteina i porizvodnji azot oksida.
Neophodan je kod osoba koji imaju problema za zacecem i sterilitetom muškim i ženskim !
Sastav Voćna Mjesavina: Nar, Kupina, Malina, Borovnica, ekstrat crnog vina, sok Brezge,
sok Marela Višnje, Ribizle, ekstrat opne grožđa. . .

https://forever.ba/prodavnica/forever-argi-stick-pak/

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOPUNA ISHRANE ARGI +”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!