FOREVER IMMUBLEND

Imuni (imunološki) sistem je odbrambeni sistem organizma koji ga štiti od napada stranih mikroorganizama. . .

Forever ImmuBlend predstavlja potporu svih aspekata funkcionisanja imunog sistema, od prve do zadnje odbrambene linije.

Neophodan je u kombinaciji sa Aloja Vera gelom(uz dodatak antioksidanasa) jer zajedno djeluju na  podizanje imuniteta kompletnog organizma.
Imuni (imunološki) sistem je odbrambeni sistem organizma koji ga štiti od napada stranih mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica i parazita), njihovih hemijskih supstanci (toksina), kao i sopstvenih izmjenjenih (npr. tumorske) i istrošenih ćelija.
Postoje dvije komponente ovog sistema:
nespecifični, urođeni i specifični, stečeni imunitet.
Nespecifični imunitet čini prvu liniju odbrane organizma, postoji prije kontakta sa uzročnicima bolesti i reaguje na isti način prema svakom štetnom agensu.
Specifični imunitet se razvija u kontaktu sa uzročnicima bolesti, ne postoji prije prvog kontakta i potrebni su dani, nedelje, mjeseci da bi se razvio. Ova dva dela imuniteta ne djeluju razdvojeno jedan od drugog, već se međusobno dopunjavaju.

Imunitet može biti oslabljen iz više razloga: kao posljedica nekog upalnog procesa, bolesti, nedovoljnog unosa hranljivih materija iz hrane, ili pod uticajem nekih virusnih ili baktrijskih infekcija, a i kao posljedica neredovne ishrane i lošeg načina života (pušenje, alkohol, rad u smjenama, iscrpljenost, stres. . . )
U poremećaje imunog sistema spadaju autoimune bolesti, alergijske reakcije, kao i stanja imunodeficita (smanjene aktivnosti odbrambenog sistema).

Kod autoimunih bolesti je poremećeno svojstvo imunloške tolerancije prema sopstvenom tkivu, pa odbrambeni sistem reaguje protiv sopstvenog organizma.

Kod alergijskih reakcija dolazi do pretjeranog aktiviranja imunog sistema, kao i do aktiviranja pogrešnih mehanizama odbrane. Imunodeficijencije mogu biti urođene i stečene (npr. SIDA)
Usljed oslabljenog imuniteta dolazi do razvoja raznih AUTOimunih bolesti:

Autoimune bolesti su brojni poremećaji koji nastaju kao posljedica gubitka imunološke tolerancije organizma na sopstvene antigene, ili najkraće rečeno radi se o bolestima kod kojih sam organizam napada sopstvene ćelije.

Ove bolesti se najčešće javljaju kod osoba sa genetičkom predispozicijom, izazvanom brojnim egzogenim i endogenim faktorima.

Bilo koji poremećaj u radu imunog sistema ima za posljedicu slabost tog sistema, koja dovodi do različitih poremećaja, koji mogu biti od lakih alergijskih do teških imunoloških bolesti, različitih imunoloških deficijencija i tumora.

Svaki od sastojaka naše originalne mješavine je posebno odabran zbog odlučujuće uloge koju ima u poboljšanju funkcije imunog sistema Našeg organizma.

Ona pomaže biološkom odbrambenom sistemu da dostigne svoje maksimalne mogućnosti da biste mogli bez brige da obavljate svoje svakodnevne poslove.

Zdrav i jak imunitet se postiže i održava tako što je neophodno da u našem tijelu bude više zdravih ćelija, a broj zdravih ćelija zavisi od ćelijske ishrane:

Zdrava ćelija = Zdrav organizam + pravilna ishrana = Jak imunitet

Naša hranljiva mješavina koja pojačava imunitet obuhvata snagu laktoferina, maitake i shiitake pečuraka, zajedno sa vitaminima C i D, kao i dodatkom cinka.

Svaki od ovih ključnih sastojaka doprinosi blagostanju Vašeg organizma:

Frukto-oligosaharidi – proizvode zdravu koncentraciju probiotskih bakterija u sistemu za varenje.
Laktoferin – potpomaže proizvodnju imunih ćelija i održanje optimalne koncentracija korisnih bakterija u crijevima
Maitake i shiitake pečurke – potpomažu proizvodnju imunih ćelija i kardiovaskularnu funkciju
Vitamin D– pojačava imune ćelije
Vitamin C –bori se protiv slobodnih radikala
Cink – bori se protiv slobodnih radikala i potpomaže proizvodnju imunih ćelija
Ova ekskluzivna formula odnosi se na sve aspekte funkcionisanja imunog sistema, obezbjeđujuci osnovne hranljive sastojke za zdrav imuni sistem i prirodne biljne sastojke koji sinergički pojačavaju imunu funkciju
Ostali sastojci su specijalno odabrane materije iz voća, povrća i u medicini priznatih ljekovitih biljaka: mikrokristalna celuloza, hidroksipropil metil celuloza, stearinska kiselina, magnezijum starat, kroskarmeloza natrijum, silicijum dioksid, natrijum karboksi-metil celuloza, dekstrin, dekstroza, soja lecitin i natrijum citrat.

SADRŽAJ: 60 tableta

Forever Immublend

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOREVER IMMUBLEND”

Choose Rating

Ekspresna dostava!
Garancija kvalitete!